Diagnosztika

Ismerje meg a legmodernebb diagnosztikai eljárásokat a CompletDetnél!

Állapotfelmérés

Teljes körű fogászati ellátás és nyugat-európai színvonal: a CompletDentnek rendkívül nehéz dolga lenne, ha nem állna mögötte egy jól felszerelt fogtechnikai labor, amely igyekszik minden igényét kiszolgálni a klinikát választó pácienseknek.

A legtöbb fogászati probléma ugyanis viszonylag egyszerűen kezelhető, ha azt időben észreveszik a fogorvosok. Az ínygyulladás és a fogágybetegség, vagy a fogszuvasodás és a szájüregi ciszta mind olyan probléma, ami kialakulása után még súlyos következmények nélkül megszüntethető.

De elég csak ezeket elodázni, és egy idő után a kezelés egyre nehezebbé válik, és Ön fogainak elvesztését vagy mosolyának szépségét kockáztatja. Ugye ez Ön szerint is túl nagy ár?

… miközben csak annyi lenne a dolga, hogy odafigyel a rendszeres fogorvosi vizitre, és 6-12 havonta beiktat egy kontrollt.

A fogászati állapotfelmérés létfontosságú szerepet kap a fogászati betegségek korai detektálásában, a pontos diagnózis felállításában, valamint egy megvalósítható kezelési terv felállításában és az utógondozásban. Szükségszerű akkor, amikor egy meglévő problémára keressük a választ, és nélkülözhetetlen a kezelést is követően, hogy később is minden rendben legyen az Ön fogaival. Hogy évekkel később se legyen gondja a mosolyával.

A precíz fogászati állapotfelmérés és kontroll érdekében a CompletDent high-tech eszközparkot használ, a diagnózis felállításában pedig tapasztalt fogorvosok és asszisztensek segédkeznek, akik több száz páciensnek segítettek megtalálni a testhez álló kezelési tervet.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Hogy néz ki egy állapotfelmérés?

A CompletDenthez érkező páciensek többsége egy meglévő fogászati problémájára keresi a megoldást, legyen az akár foghiány, fogfájás vagy esztétikai zavar a mosolyban.

Empatikus és segítőkész fogorvosaink a kezelést megelőző első állapotfelmérés során pontosan meghatározzák a fennálló problémákat (fizikális vizsgálat és képalkotó eljárások segítéségével), majd felvázolják a páciensnek a lehetséges megoldásokat.

Az ingyenes fogászati állapotfelmérés teljes mértékig fájdalommentes és biztonságos, ha pedig Önnek kérdései vannak, azokra minden esetben válaszolunk.

„Mit tanácsol a doktor úr?”

A fogászati állapotfelmérés minden esetben Önről és az Ön problémáiról szól. Ezekre gyakran nem is egy, hanem akár több megoldás is létezik, de Önnek nincs oka aggódni, hiszen mindegyik opciót végigvesszük, válaszolunk a kérdéseire, és segítünk abban, hogy olyan döntést hozzon, amivel mosolya nemcsak szép, de egészséges és tartós is lehet.

Ezt a döntést Ön minden esetben alapos tájékoztatás után hozhatja meg, így kétségek nélkül választhatja ki az Önnek leginkább megfelelő opciót.

A konzultáció végén pedig csak el kell dönteni, hogy melyik kezelési megoldást választja, és ha úgy szeretné, akkor a szükséges beavatkozásokhoz azonnal hozzá is látunk.

Miért nem szabad halogatni a fogászati kezeléseket?

Azért, mert bizonyos fogászati problémák összefüggenek az egészségi állapotunkkal, és egy fogszuvasodás, ínygyulladás vagy fogágybetegség idővel akár súlyos szövődményekhez is vezethet.

Számos kutatás készült arról, hogy a nem kezelt fogászati problémák milyen következményeket okozhatnak, legyen az:

 • fogászati gócbetegség (hajhullás),
 • bőrkiütések,
 • aranykerámia-korona és -hídpótlások,
 • ízületi fájdalmak,
 • demencia,

sőt, a fogínybetegséget okozó baktérium akár az immunrendszerünket is legyengítheti. Ezeket a kockázatokat Ön csak a helyes szájápolási szokásokkal, az egészséges életmóddal és a rendszeres fogászati kontroll segítségével csökkentheti.

A megfelelő szájhigiéniával kisebb az esélye annak, hogy a különböző fogászati betegségek később kialakulnak, a kontroll miatt pedig időben észre lehet venni még a tünetmentes betegségeket is, így azokat el lehet kezdeni kezelni.

Mindezt úgy, hogy mosolyának szépsége és fogainak épsége nem kerül veszélybe.

A rossz szájhigiénia akár súlyos betegségeket is okozhat

Hogy pontosan milyen betegségeket?

 • Alzheimer-kort,
 • hasnyálmirigyrákot,
 • cukorbetegséget,
 • szív- és érrendszeri betegségeket,
 • meddőséget
 • vagy koraszülést.

Ne engedje, hogy az egyszerű szájápolási szokások elhanyagolása miatt gondjai legyenek az egészségével.


Ugyanez a helyzet a foghiánnyal, hiszen ha nem pótolja azt időben, akkor számolnia kell

 • a csontfelszívódással,
 • a megmaradt fogak metszőélének kopásával,
 • állkapocs-ízületi problémákkal,
 • emésztőrendszeri következményekkel,
 • valamint az esztétikai
 • és pszichés problémákkal.

Gondoskodjon időben a fogászati állapotfelmérésről vagy kontrollról, és bízza magát fogorvosainkra, akiknek tudását és tapasztalatát elismeri a nemzetközi szakma.

Digitális röntgen

Egy kép többet mond ezer szónál… vagy a fizikai vizsgálatnál.

A fogászati állapotfelmérés egyik legfontosabb része a képalkotó diagnosztika, aminek segítségével a fogorvosok átfogó képet kaphatnak a szájüregi képletekről. Úgy is mondhatjuk: láthatóvá válik az Ön fogainak és csontjának állapota, ezáltal megvalósítható és hibátlan kezelési tervet készíthetünk.

A képalkotó diagnosztikai eljárásoknak kiemelt szerepük van a fogászati kezelésekben, ezért létszükséglet, hogy a legkorszerűbb megoldásokat és modern eszközöket alkalmazzuk.

Csak ezekkel vehetjük észre a rejtett problémákat, és csak így készíthetünk precíz kezelési tervet. A CompletDentnél high-tech eszközpark segíti a fogorvosok munkáját, így minőségi megoldásokat ígérhetünk pácienseinknek.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Digitális röntgen: panorámaröntgen és intraorális röntgen

Az egyik legtöbbször használt képalkotó eljárás a digitális röntgen, ami egyszerre segíti a diagnosztikát és a megelőzést. A röntgenképek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ráadásul a tanulmányozásuk és a felhasználásuk is egyszerű.

Segítségükkel észrevehetjük a fogszuvasodásokat, megvizsgálhatjuk a foggyökér állapotát és felismerhetők a fogágybetegség jelei, ezért a röntgen nemcsak segíti a kezelést, de útmutatást adhat abban is, hogy a páciensnek miben kell fejlődnie a szájhigiénia terén.

Használata biztonságos, hiszen a nagy érzékenységű érzékelők által fogott, majd digitálisan átalakított jelek miatt minimálisra csökken a pácienseket érő sugárterhelés. A digitális röntgen pontos, kedvelt technika, aminek nagyon sokat köszönhetnek a fogorvosok és a páciensek egyaránt.

Két típusa van:

 • digitális panorámaröntgen (a teljes fogazatról képet ad),
 • intraorális kisröntgen (1-2 fogra koncentrál, szűkebb képet mutat).

Előnyei:

 • alacsony sugárzás,
 • precíz és éles kép,
 • nincs szükség hozzá vegyi anyagra,
 • nem okoz semmilyen fájdalmat,
 • rövid idő alatt elkészíthető,
 • számítógép segítségével elemezhető a végeredmény (tetszőleges nagyítási lehetőséggel),
 • egyszerűen hordozható (CD-re kiírható, e-mailben továbbküldhető).

3D fogászati CT

A kétdimenziós digitális röntgenképekkel szemben a 3D fogászati CT egy forradalmi háromdimenziós képalkotó eljárás, amely igazi 21. századi válasz a rejtett problémák felismerésére.

A 3D fogászati CT-vel ugyanis nem maradnak rejtett veszélyforrások, és használatával olyan fogászati betegségeket és kockázatokat is felismerhetünk, amit a digitális röntgenképekkel nem lehetne.

Nem szükséges magyarázni, hogy már önmagában a 3D-s kép mekkora előnyt jelent, hiszen így minden szeletet és irányt láthatunk, és egyetlen apróság sem kerülheti el a fogorvosok figyelmét. Fogbeültetés előtt milliméterre pontosan lemérhető a csont magassága és szélessége, valamint megtervezhető a teljes beavatkozás, így még pontosabb és precízebb terv készíthető.

A 3D fogászati CT lényegében bármelyik kezelés előtt hasznos segítség, legyen az gyökérkezelés vagy fogbeültetés.

A minőségi garancia miatt a CompletDent csak és kizárólag CT-kép alapján végzi el a fogászati implantátumok beültetését és a szájsebészeti beavatkozásokat, valamint kontrollfelvételekről is gondoskodunk a műtéteket követően.

Fő a biztonság és a pontosság, cél a tökéletes minőség és a minden igényt kielégítő végeredmény.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Mit tud a 3D fogászati CT, és mitől olyan különleges?

A hetvenes évek óta használt CT-technológia lényege, hogy egyetlen, körülbelül 40-50 másodpercig tartó képalkotással több száz felvételt készít a gép, amiket egy szoftver először virtuálisan összerak, majd megmutat.

A több irányból készített felvételek miatt a fogorvos végül szabadon váltogathatja az irányokat és a szeleteket (vagy azok vastagságát), ezáltal precíz képet kap a szájüreg állapotáról és bármelyik kiválasztott területről.

A szabad mozgás miatt nincs több rejtett szájüregi képlet és probléma, vagyis a fogorvosok mindenre felkészülhetnek jóval a kezelések megkezdése előtt, legyen szó bármilyen műtétről is. A 3D fogászati CT-nek szinte korlátlan a felhasználási lehetősége, hiszen alkalmazásával felismerhetők a különböző elváltozások, a rejtett szuvasodások, az esetleges csonttörések vagy a parodontális defektusok.

Ha ez még mindig nem volna elég meggyőző, akkor mondjuk el azt is, hogy egy ilyen eszközzel hatékonyan csökkenthetők a műtét utáni komplikációk is.

Előnyei pedig önmagukért beszélnek:

 • háromdimenziós nézet,
 • tizedmilliméteres pontosság,
 • korlátlanul váltogatható nézet,
 • egyszerűen használható,
 • biztonságos,
 • számítógéppel elemezhető a végeredmény,
 • elkészítéséhez nincs szükség vegyi anyagra.

A modern fogászati diagnosztika felkészült arra, hogy hibátlanul segítse a kezeléseket, és hogy csökkentse a kockázatokat.

Válassza a CompletDent szolgáltatásait, és munkatársaink megmutatják, hogy milyen hatékony is lehet egy diagnosztika, és hogy a fogászati problémák egyszerűen is megszüntethetők.

Ne késlekedjen, foglaljon időpontot a CompletDenthez!

Töltse ki az űrlapot és megígérjük, hogy munkanapokon 12 órán belül visszahívjuk Önt!

Kapcsolat ZAPIER